FacebookInstagramYouTube

Design od kuchni w Sopocie - 26.10.2019

Design od kuchni w Sopocie - 26.10.2019

O Kliencie:
Cosentino Group to pochodząca z Hiszpanii, globalna firma rodzinna, wytwarzająca i sprzedająca innowacyjne materiały wysokiej jakości przeznaczone dla branży architektury i wzornictwa. Współpracuje z klientami i partnerami, proponując rozwiązania aranżacyjne i jakościowe oraz inspirując życie wielu osób. Cel ten jest możliwy dzięki pionierskim i wiodącym markom w swoich sektorach, takich jak Silestone®, Dekton® lub Sensa by Cosentino®. Zaawansowane technologicznie powierzchnie, które umożliwiają tworzenie unikalnych środowisk i projektów dla przestrzeni domowych i publicznych. Rozwój Grupy opiera się na ekspansji międzynarodowej, nowatorskim programie badań i rozwoju, poszanowaniu środowiska, zrównoważonym rozwoju, odpowiedzialności społecznej, współpracy ze społecznościami lokalnymi, szkoleniach, równości oraz bezpieczeństwie i higienie pracy.
COMITOR to importer kontraktowych zlewozmywaków z akcesoriami, baterii kuchennych i systemów sortowania odpadów niemieckiej marki BLANCO, okapów kuchennych BEST i NOVY oraz urządzeń KÜPPERSBUSCH klasy premium. Specjalizuje się w wyposażeniu kuchni i gastronomii. Laureat prestiżowych konkursów, takich jak Diamenty Forbes’a, Gazele Biznesu, Solidna Firma, a jej produkty są wyróżnione nagrodami, m.in.: iF Product Design Award, Dobry Design czy RedDot Design Award.

Zakres działań:
Do zadań agencji OKK! należała kompleksowa organizacja eventu. Pozyskaliśmy patronat medialny cenionych mediów z branży wnętrzarskiej. Zaprosiliśmy również gości, w tym architektów. O spotkaniu komunikowaliśmy w mediach.

Efekty:
W wydarzeniu uczestniczyło ponad 40 architektów. Zapowiedź i relacja z wydarzenia na szeroką skalę publikowana były w mediach branżowych – ukazało się ponad 40 publikacji.

26 września 2019r. w Trójmieście odbyła się kolejna edycja cyklu Design od Kuchni. Na spotkaniu zorganizowanym przez Comitor, Cosentino i Studio Estima, pojawiło się kilkudziesięciu najlepszych trójmiejskich architektów. Przygotowane przez gospodarzy prezentacje przybliżyły zebranym najnowszą ofertę marek, a także trendy obowiązujące we współczesnych kuchniach. Gościem specjalnym spotkania był Aleksander Baron.

Znane sopockie Studio Estima, oferujące na co dzień kuchnie, meble i oświetlenie marek premium, posłużyło jako miejsce spotkania największych autorytetów z branży wnętrz kuchennych. O konglomeratach kwarcowych Silestone i powierzchni ultrakompaktowej Dekton opowiedział Andrzej Włodarczyk, Account Manager Cosentino, odpowiedzialny za Pomorze i Wielkopolskę. Robert Walter, Członek Zarządu Comitor mówił o marce BLANCO, a Anna Bedyniak-Bielińska, Marketing Manager Comitor, podzieliła się z uczestnikami swoim doświadczeniem w zakresie innowacyjnych urządzeń AGD; produktów marek Blanco, Novy czy Küppersbusch, słynących z jakości i nowatorskich rozwiązań. Goście spotkania mieli okazję przekonać się osobiście, jak pracują urządzenia oraz poznać ich zalety m.in. w mobilnym centrum Blanco.

Spotkanie uświetnił live cooking w wykonaniu Aleksandra Barona. W towarzystwie wielkoformatowych powierzchni Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone, kucharz przygotował dla gości tradycyjne dania polskiej kuchni w bardzo nowoczesnym wydaniu. Jego kulinarny spektakl po raz kolejny pokazał jak bardzo zaawansowane technologicznie są produkty Cosentino i Comitor. Dekton, dzięki swojej odporności na temperatury, rozgrzano w zaawansowanym technologicznie piekarniku Küppersbusch do 230 stopni i upieczono na nim kiełbasę z czarnym czosnkiem. Powierzchnia ultrakompaktowa Cosentino pełniła tego wieczoru również rolę zastawy, na płytach Dektonu serwowano ziemniaki z ikrą troci bałtyckiej. Dania mistrza powstawały przy mobilnej wyspie kuchennej, z wysuwanym z blatu okapem Panorama firmy NOVY, umożliwiającym efektywne wyłapywanie oparów już u źródła, pracującym na trzech wysokościach 10 cm, 20 cm i aż 30 cm. Blat wyspy roboczej wykonano z 12 mm. materiału Dekton, w kolorze Opera a okładzinę modułu piekarnika stworzono z najnowszej propozycji Cosentino, Dektonu Slim o grubości 4 mm. Zastosowane podczas produkcji wyspy materiały udowodniły, że powierzchnie Cosentino dają ogromne pole do wykorzystywania ich w projektach kuchennych. Jak może wyglądać nowoczesna strefa kuchni, dowiemy się podczas kolejnych spotkań z cyklu Design od kuchni, zaplanowanych w Poznaniu i Wrocławiu.

Patronat medialny nad wydarzeniem objęło Elle Decoration, a także: Design Alive, Czas na Wnętrze, Weranda, Point of Design, Nowy Magazyn, Wnętrze, Law Business Quality, Architektura &Biznes, Magazif, Ekspert Budowlany, Designteka.pl, MieszkaniezPomyslem.pl
Więcej: www.comitor.pl / www.cosentino.com

Cette proximité immédiate a en outre, permis un fort développement des interactions entre activités universitaires, cliniques et de recherche. Chaque année, la Faculté de Médecine inscrit environ 2000 étudiants. Elle leur assure une formation complète de la sortie du secondaire jusqu'à la thèse de cialis http://www.cialisgeneriquefr24.com Docteur en Médecine.