logo okk

Kolacja Architektów nad Wartą

O projekcie

9 maja 2024 r. odbyła się pierwsza w Poznaniu Kolacja Architektów, a swoje progi na to wydarzenie otworzyła restauracja OT.WARTA mieszcząca się w odrestaurowanych zabytkowych wnętrzach dawnych Łazienek Rzecznych.

Podczas Kolacji wnętrze restauracji zaprojektowane przez architektów pracowni mode:lina TM, podziwiali zaproszeni wybitni architekci i projektanci poznańscy, partnerzy wydarzenia, firmy: Wiśniowski, 2tec2, Hermann Płytki, USM, Ton, Teatr Wielki w Poznaniu, oraz goście.

Każda Kolacja Architektów to też połączenie sztuki i designu. Tym razem przedstawicielką sztuki, sztuki tworzenia biżuterii była wyjątkowa Anna Orska założycielka marki ORSKA.

Niezwykłą niespodzianką dla gości było wystąpienie dyrektorki Teatru Wielkiego w Poznaniu Pani Renaty Borowskaiej-Juszczyńskiej i zaproszenie na czerwcowy WIECZÓR BALETOWY León&Lightfoot.

Historie miejsca, jaki i swojej drogi do sukcesu przedstawił restaurator i właściciel restauracji Michał Niemiec. A o wybornym jedzeniu serwowanym podczas tego wyjątkowego wieczoru opowiadał sam szef kuchni restauracji Dominik.

 

Uroczysty wieczór rozpoczął się od przedstawienia gości specjalnych, którymi tym razem byli Jerzy Wożniak i Paweł Garus właściciele pracowni mode:lina TM.

Zakres działań

„Kolacja Architektów” jest nową inicjatywą Olgi Kisiel-Konopki, agencji OKK! PR. Projekt ma charakter kameralnych spotkań zaprzyjaźnionych z agencją marek z czołowymi polskimi architektami. Odbywać się będzie w miejscach szczególnych na mapie Warszawy, których oprawa sprzyja opowiadaniu historii wybranych projektów, nieformalnym rozmowom oraz dzieleniu się swymi doświadczeniami i spostrzeżeniami. Dodatkowe wrażenia zapewnić ma wyśmienita oprawa kulinarna.

Efekty:
W kolacji uczestniczyło 40 architektów. Atmosfera kameralności sprzyjała otwartej wymianie myśli i doświadczeń między uczestnikami. Architekci mieli okazję nie tylko dzielić się swoimi spostrzeżeniami, ale również poznać się nawzajem w mniej formalnej atmosferze. Oprawa kulinarna była wyśmienita, co dodatkowo umocniło przyjemność z uczestnictwa w spotkaniu.